Consells abans de fer-te el teu primer tatuatge

gen. 1, 2023 | Bellesa

Negres, de colors, símbols cèltics o retrats gairebé fotogràfics, els tatuatges poden ser una excel·lent manera d’expressar el teu estil personal.

Estàs pensant a fer-te un tatuatge? Si mai no t’has fet un tatuatge, no hauries d’entrar a cegues a l’estudi de tatuatges. És important que tinguis les coses clares. Pensa que, en principi, estarà amb tu tota la vida. Et donem alguns consells per tatuar-te amb seguretat i obtenir el millor resultat.

Tria bé el disseny del tatuatge

Si bé una visita espontània a l’estudi de tatuatges pot sonar com una cosa divertida, aquesta decisió no s’ha de prendre la lleugera.

No et precipitis

El disseny del teu tatuatge és possiblement el pas més important. Si no estàs 100% segur amb els esbossos preliminars, parla amb el teu artista sobre això. Podeu ajustar el dibuix i respondre les vostres preguntes.

On fer-se un tatuatge

Si mai no t’has tatuat és una bona idea triar un lloc menys dolorós per tatuar-te. I, si vols tatuar una part del cos més sensible, sempre el pots deixar per al teu segon o tercer tatuatge.

Tria una part del cos que sigui menys dolorosa per tatuar-te

Els llocs menys dolorosos per fer-se un tatuatge són les cuixes, els dits, els braços, les nines, els malucs, les canyelles o el tòrax.

D’altra banda, si heu pensat a aplicar un producte anestèsic tòpic abans d’anar a l’estudi, assegureu-vos de tenir una conversa al respecte amb el vostre artista. Alguns productes anestèsics poden causar canvis temporals a les capes externes de la pell, cosa que pot afectar la capacitat d’un artista per realitzar el seu treball, per la qual cosa sempre és millor consultar primer amb ells.

No conté colorants, conservants, perfums ni productes químics. Indicat per a tot tipus de pells, fins i tot les més sensibles i delicades.

Tatuatge a l’estiu

L’estiu és una època complicada per fer-se’n un. La humitat i la suor poden dificultar la curació. A més, la pell està més exposada, de manera que un tatuatge recent té més risc de patir una infecció.

Evita prendre el sol abans de tatuar-te

No és una bona idea fer-se un tatuatge a l’estiu, ja que és important que els dies previs a fer-te un tatuatge evitis els raigs del sol a la zona escollida.

La pell vermella o irritada pel sol ja està molt malmesa i infligir encara més mal sobre l’àrea no només serà més dolorós, sinó que tota la sang extra que ja es troba al voltant de l’àrea tractant de reparar la pell malmesa també pot causar problemes amb la dilució de la tinta i a llarg termini problemes amb la visibilitat del disseny.

Protegeix el teu tatuatge del sol

El sol degrada les tintes i altera i atenua els colors. Per això, no és recomanable escollir l’estiu per sumar un tatuatge al nostre cos.

És molt important protegir el dibuix dels raigs solars durant les 2 o 3 primeres setmanes. Pots tapar-ho amb un apòsit o directament amb la roba i mai oblidis aplicar protectors solars amb FP alt.

No beguis alcohol abans de fer-te un tatuatge

Sí, al teu cap creus que ajudarà a suportar el dolor, això és cert, però també et pot fer entrar en una situació de la qual te’n penediràs més endavant. A més, un nivell alt d’alcohol a la sang poden diluir-la i provocar un sagnat excessiu durant la sessió de tatuatges.

Si estàs preocupat pel dolor d’un nou tatuatge, hi ha altres mètodes que podeu utilitzar amb seguretat. Per exemple, la crema anestèsica funciona de meravella per a la majoria de persones. És literalment màgic com funciona. Al final del dia, realment no hi ha excusa per aparèixer borratxo, a part de ser ximple.

Evita l’excés de cafeïna

La cafeïna és un poderós estimulant, i encara que una petita quantitat et pot ajudar a concentrar-te i donar-te un bon xut d’energia. No obstant això, consumir massa pot afectar-te i que estiguis inquiet i irritable, cosa que no és ideal durant una llarga sessió de tatuatge.

Estigues hidratat

Beure molta aigua abans de la cita amb el tatuador no només mantindrà la pell sana i hidratada, sinó que també la farà sentir molt més alerta i enèrgica.

Descansa bé la nit abans

T’imagines una mica més horrible que passar set hores a la sessió de tatuatge havent dormit només un parell d’hores? Jo tampoc; per tant, hauries de descansar almenys 7 o 8 hores la nit anterior.

Entrar sense preocupacions a l’estudi de tatuatges pot fer que et sentis malhumorat i inquiet durant tota la sessió, cosa que podria tenir efectes perjudicials en el resultat final del teu tatuatge.

Altres articles

Més articles

Com fer sabó d’arròs a casa

Com fer sabó d’arròs a casa

L’arròs no és només un aliment que ens brinda importants beneficis a la salut, també serveix per tenir cura de la pell de cara i cos. Hui vos duc com fer un sabó artesà d’oli amb les propietats d’aquest producte tan versàtil.

read more
Remeis casolans per cuidar els cabells secs

Remeis casolans per cuidar els cabells secs

Els teus cabells es veuen opacs i sense brillantor? De vegades el cabell es veu maltractat i malmès, el pentinem massa ràpid, l’assequem amb calor, fins i tot el modelem o allisem amb planxes i altres eines que a poc a poc van desgastant els nostres cabells.

read more
Com conèixer el teu tipus de pell

Com conèixer el teu tipus de pell

Pell mixta o seca? Normal, amb impureses o sensible? Cada tipus de pell té les seves pròpies característiques i per poder cuidar-la correctament és fonamental saber de quin tipus tens. Determinar el tipus de pell no sempre és fàcil, perquè cada pell és un món i, a més, va canviant amb el temps.

read more
La son perduda no es recupera dormint hores extra

La son perduda no es recupera dormint hores extra

Quantes vegades estirem la capacitat del nostre cos durant la setmana amb jornades estressants en què qualsevol activitat nova a incloure va a costa de les hores de son? Sol fer-se amb el consol de ‘ja recuperaré el somni durant el cap de setmana’.

read more
Àcid hialurònic per rejovenir el teu cabell

Àcid hialurònic per rejovenir el teu cabell

Es parla molt de totes les bondats de l’àcid hialurònic a la teua pell però de la mateixa manera actua als cabells pel seu poder hidratant i rejovenidor. A més, combat el trencament, la pèrdua de brillantor… aquests són tots els beneficis d’aplicar l’àcid hialurònic als teus cabells.

read more