Com fer un ambientador mikado

oct. 10, 2022 | Llar

Els mikados s’han posat de moda i es que són una de les formes més vistoses i coquetes de perfumar la casa.

Es tracta d’envasos farcits amb una barreja aromàtica que dispersen la fragància mitjançant unes varetes de rattan. ¡A l’hora de fer-los a casa hi ha multitud d’opcions! Per això et volem donar algunes idees tenint en compte les diferents tendències decoratives.

Materials necessaris

El primer que hem de tenir clar són els materials necessaris. Això és el que no pot faltar per fer un ambientador mikado casolà:

  • 75ml d’essència aromàtica
  • 200ml d’alcohol 96º
  • Colorant líquid hidrosoluble
  • Flascons per a mikados
  • Varetes de rattan

Avantatges de l’ambientador mikado casolà

Els avantatges de l’ambientador tipus mikado respecte a altres ambientadors són diversos. No necessita un endoll o corrent de llum. Són molt duraders, només has de moure les varetes un cop per setmana, no emet fums. Tots aquests beneficis fan que l’ambientador mikado siga un dels més utilitzats a les llars, oficines, establiments.

Un dels grans avantatges de fer-los a casa és que els pots personalitzar amb l’essència aromàtica que més t’agrade. Les essències aromàtiques són concentrats de fragàncies sintètiques que recreen una determinada olor, com xocolata, taronja, cafè, roses, vainilla, encens… El catàleg és amplíssim i n’hi ha per a tots els gustos! Per exemple, amb elles es fan perfums, ambientadors, espelmes… i fins i tot es poden utilitzar per aromatitzar productes d’higiene i bellesa. Són molt versàtils i cal tenir en compte que una mateixa essència es pot fer servir en diferents receptes. A això cal sumar que són aromes molt concentrades, per això s’escampen molt i eixen molt rendibles.

Com fer una ambientador mikado a casa

Comencem amb l’elaboració de l’ambientador mikado, en només dos passos el tindràs acabat i llest per utilitzar.

En un recipient net aboqueu l’alcohol i tot seguit l’essència aromàtica. Remeneu amb una espàtula per dispersar bé l’aroma. Podeu deixar la barreja en un recipient tancat durant 48 hores perquè maceri o deixar passar les hores a les ampolles ja preparades.

Afegiu unes gotes de colorant i barregeu de nou. Envaseu als pots preparats, col·loqueu els adhesius i ja estarà llest l’ambientador casolà. Si no heu macerat al pas 1, aquest serà el moment de fer-ho durant 48 hores. Passat el temps de maceració col·loqueu les varetes de mikado i gaudiu de l’aroma.

Altres articles

Més articles

Mètode Marie Kondo: com organitzar el teu armari

Mètode Marie Kondo: com organitzar el teu armari

Posar ordre al teu armari vestidor no és tan complicat.
Moltes vegades acumulem roba, sabates i complements que posem a l’armari sense cap tipus d’organització ni criteri, i després passa el que passa, que no hi ha forma humana de trobar alguna cosa allà dins.

read more
Bicarbonat sòdic per netejar

Bicarbonat sòdic per netejar

Quan pensem a netejar amb bicarbonat de sodi segurament no siguem conscients de la quantitat d’utilitats que teniu. A casa gairebé sempre vam optar per utilitzar una gran quantitat de productes tòxics que són dolents per a la salut i el medi ambient.

read more
Labrador retriever

Labrador retriever

Tots coneixem els pagesos, com a mínim segur que tots n’hem vist un pel carrer, és sens dubte la raça més popular i nombrosa. Aquesta bona fama és completament merescuda, procedeixen de Terranova però s’han estès practicant per tot el món, uneixen bondat, intel·ligència, obediència i bellesa.

read more