Plantes d’interior: idees per decorar la llar

juny 10, 2022 | Llar

A l’hora de donar vida als racons de casa, les plantes d’interior són grans aliats. Les flors en testos, les plantes de fullatge vistós i les delicades suculentes guanyen popularitat.

Si vols omplir l’interior de casa de plantes però ets principiant o poc constant en les seues cures, aquestes plantes d’interior són les teues millors aliades. A més, cuidaran la teua salut i ta casa!

Es poden utilitzar de diverses maneres: ajuntant plantes de diferents mides per aportar volum, utilitzant plantes tropicals per emmarcar algun racó o decorant prestatgeries amb petits tests, o la més cridaneres per al terra.

Ficus: tropical i fresca

El ficus és una planta que afegeix molta naturalesa a ta casa gràcies a les seues branques grans i arquejades, i a les seues fulles punxegudes. La seua forma d’arbret quedarà perfecte al costat d’un gran finestral, al peu d’una escala, al costat del sofà o a qualsevol racó que necessite una pujada de vida i alegria verda.

A més, els ficus són molt resistents!

Ficus Lyrata

Quina brillantor! quina verdor! quina meravella de planta!
Aquest ficus lyrata creixerà de mica en mica fins a convertir-se en aquest arbre d’interior amb què sempre has somiat. Posa’l en un maceter tipus cistella de fibres naturals, quedarà fantàstic!

Ficus Retusa

El ficus retusa, també anomenat Llorer d’Índies, és una varietat de ficus amb una fulla menuda i continguda.

El ficus retusa creix perfectament a l’interior de la llar però, a zones de la conca Mediterrània, on no hi ha gaires gelades, també podria fer-ho a l’exterior.

Amarantáceas: colorides i resistents

La família de les amarantàcies comprèn més de 2400 espècies agrupades en 160 gèneres. Aquesta família es troba constituïda per herbes o subarbustos amb moltes plantes enfiladisses i arbres i està àmpliament estesa a Àfrica i Amèrica.

Maranta Leuconeura

La Maranta leuconeura, també coneguda com a Maranta tricolor o planta de l’oració, és catalogada fora del seu hàbitat natural com una planta d’interior. Pertany a la família de les Marantàcies i és originària de les selves tropicals d’Amèrica del Sud, més concretament del Brasil.

Necessita molta llum, però indirecta perquè mostre tots els seus colors vibrants, tant de les fulles com dels seus nervis. Necessita un substrat turbós i li agrada la humitat ambiental, per la qual cosa convindrà polvoritzar les fulles a l’estiu. Col·loca un plat amb còdols sota el test i després dels regs elimina l’aigua sobrant.

Siempreviva

La Gomphrena Globosa, també coneguda com Siempreviva, és una planta herbàcia anual que creix fins a 40 cm d’alçada, pertanyent a la família de les amarantàcies i originària d’Àsia. Perfecta per a jardí i balcó.

Compta amb fulles lanceolades pubescents, 5 a 10 centímetres de llarg; agrupades en inflorescències esfèriques de color violeta. Es cultiven varietats amb flors blanques, ataronjades, rosades, etcètera, i es desenvolupen a l’estiu.

Palmeres: vistoses i amb molta presència

Les palmeres són plantes elegants que donen molta presència en qualsevol lloc. Depenent de la varietat no solen necessitar cures massa complicades i son prou fàcils de mantindre.

Planta elefante

És una planta d’interior molt alta. Pot arribar a mesurar un metre i mig en test –tot i que el seu hàbitat natural pot assolir els 10 metres.

Es caracteritza pel seu tronc gruixut, similar a una pota d’elefant, per això el nom. És molt decorativa i les seues cures són molt senzilles. Necessita grans dosis de llum però no directa. Es recomana un bon drenatge i comprovar la humitat de la terra abans de regar-la.

Chamadeora Elegans

La Palmera de saleta o Chamadeora Elegans es caracteritza per la seva gran resistència i fàcil cura. Les seues fulles són allargades i estretes i, encara que la seua floració es pot donar durant tot l’any, no és gaire cridanera. És una de les plantes d’interior més alta: pot arribar a fer dos metres.

S’adapta a qualsevol entorn i és molt agraïda. És de lent creixement i necessita temperatures entre 18º i 25º, llum mitjana indirecta i un reg moderat. L’excés d’aigua pot ser perjudicial, per això es recomana comprovar la humitat del substrat abans de regar-la. Si el clima de la teva zona és molt sec, polvoritza de tant en tant les fulles. No els agraden ni els corrents d’aire ni les fonts de calor com la calefacció.

Dracaena Marginata

La drôcena és una planta ornamental molt popular, perquè és elegant i robusta alhora. Però a més de decorar amb les seues fines fulles verdes, perfilades de vermell, també filtra els gasos de la contaminació i també el formaldehid, un perillós compost químic omnipresent a qualsevol casa. Aprèn més sobre les cures de la drácena.

Suculentes i crasses: elegants i resistents

Les plantes suculentes o plantes crasses es defineixen per la seua capacitat per emmagatzemar aigua a diferents parts del seu cos, com pot ser tija, arrels o fulles, i així sobreviure en climes àrids, amb molt baixos índexs de pluviometria, alta insolació i temperatures extremes.

Tenen un gran poder decoratiu i s’adapten perfectament a l’interior de les llars.

Ceropègia Woodii

Aquesta suculenta penjant és cridanera per les seues carnoses fulles en forma de cor i flors tubulars. Col·loca-la en un espai lluminós, però protegida dels raigs de sol directe. Com és de la familia de les suculentes, no li cal molta aigua. Abans de regar-la, comprova la humitat del substrat. A l’hivern, necessitareu com a màxim un parell de regs al mes.

Crassula Marnieriana

A causa de la curiosa estructura en què creixen les fulles, la crassula marnieriana té un aspecte realment curiós.
Les fulles són carnoses, de forma arrodonida i tenen un color verd amb les vores vermelloses. Aquestes fulles creixen apilades travessades per les tiges que poden arribar als 20 centímetres de llarg.

Senecio Rowleyanus

Perfecta per a principiants per les seues senzilles cures, però també per a les més enteses en plantes, ja que ofereix un port penjant ideal per decorar qualsevol racó de l’interior de ta casa.

Aquesta crasa necessita un espai molt lluminós amb un parell dhores de sol directe al dia (millor si no són les centrals). Comprova el substrat entre regs i aplica-li un adob per a plantes crasses.

Crassula Ovata

Creix lentament, però és molt longeva i, per poc que la mims, t’acompanyarà mitja vida. La planta de jade -crassula ovata-, coneguda també com a planta dels diners per simbolitzar la bona sort a la cultura xinesa, és de fàcil manteniment perquè no requereix molta aigua (cada 15 dies i gairebé res a l’hivern).

Altres articles

Més articles

Mètode Marie Kondo: com organitzar el teu armari

Mètode Marie Kondo: com organitzar el teu armari

Posar ordre al teu armari vestidor no és tan complicat.
Moltes vegades acumulem roba, sabates i complements que posem a l’armari sense cap tipus d’organització ni criteri, i després passa el que passa, que no hi ha forma humana de trobar alguna cosa allà dins.

read more
Bicarbonat sòdic per netejar

Bicarbonat sòdic per netejar

Quan pensem a netejar amb bicarbonat de sodi segurament no siguem conscients de la quantitat d’utilitats que teniu. A casa gairebé sempre vam optar per utilitzar una gran quantitat de productes tòxics que són dolents per a la salut i el medi ambient.

read more
Labrador retriever

Labrador retriever

Tots coneixem els pagesos, com a mínim segur que tots n’hem vist un pel carrer, és sens dubte la raça més popular i nombrosa. Aquesta bona fama és completament merescuda, procedeixen de Terranova però s’han estès practicant per tot el món, uneixen bondat, intel·ligència, obediència i bellesa.

read more